NOVESTA NEWS

NOVESTA x MODROTLAC

We are introducing our new limited edition of Star Master sneakers made in a collaboration with the only certified blueprinter in Slovakia – Matej Rabada. Blueprint is a Slovak traditional way of making fabric using original methods to achieve a unique „white on blue“ print.

“We wanted to create something very unique. It took us a while to pick the right print and we thought about every little detail” says Martin Rabada.

The idea to combine a Slovak shoe company with a local tradition comes from This is Locco agency based in Bratislava. This collection was made in a limited amount of 300 pairs and you can get it at www.gonovesta.com.

novesta-modrotlac-web-2 novesta-modrotlac-web-1

S radosťou vám predstavujeme našu najnovšiou edícu tenisiek – NOVESTA x MODROTLAČ – vyrobenú v spolupráci s jediným certifikovaným modrotlačiarom na Slovensku Matejom Rabadom. Spojili sme ľudové vzory s tradičnou techonlógiou výroby a premenili sme tak jednoduché tenisky na módnu vychytávku.

„Chceli sme vytvoriť niečo naozaj unikátne. Vzor na novú kolekciu sme vyberali dlho a mysleli pritom na každý detail. Nakoniec sme dosiahli výsledok, ktorý skutočne stojí za to,“ hovorí vedúci oddelenia dizajnu Novesty, MgA. Lukáš Beliansky.

Tenisky, ktoré kráčajú s módou, pomohol vytvoriť jediný registrovaný modrotlačiar na Slovensku Matej Rabada. „Ide o jedinečnú techniku farbenia textílií pomocou tlačenia vzorov na látku. Následne sa textília opakovane farbí v roztoku indiga. Recepty sú rôzne, ja používam hydrosulfid sodný a hydroxid sodný. Všetko je ručná práca. Postup je náročný, no mimoriadne zaujímavý,“ vysvetľuje M. Rabada.

Nápad prepojiť slovenskú obuv s tradičným slovenským umením priniesla agentúra THIS IS LOCCO. „V rámci nášho projektu This is Influence hľadáme pre klientov zaujímavé spojenia a partnerstvá, ktoré pomôžu značke rásť a vystupovať v nových, zaujímavých kontextoch. Spojenie Novesty s unikátnou modrotlačou sa nám zdalo od začiatku prirodzené a komerčne veľmi zaujímavé,“ vysvetľuje Juraj Kováč, team leader THIS IS LOCCO.

Tenisky boli vyrobené v limitovanom počte 300 párov a dajú sa už teraz zakúpiť na www.novesta.sk (Slovensko a Česká Republika) a v obchodoch Varsity Project v Bratislave a SloCz v Košiciach.

„Making of“ video

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

[jr_instagram id='3']